2006

Januari 2006

Detta året började med en dubbelutställning i Göteborg. Den avlöpte väl och Iron Man blev Bir valp bägge dagar och Dizzy Bim valp. Dom är ur Crazy/Carry kullen. Vi är mycket stolta över dom för det var faktiskt många valpar med! Gemmy blev uppvisad även om hon är i det mulligaste laget.. Men hon kom 2 bt bägge dagarna och blev uppvisad i stora ringen för veteraner. 

Pero Rose är en stilig herre, det tyckte domarna också! Hunden efter certet på Fredag o R bh, 1-3 ck i ökl på Lördagen, det är jättebra i den konkurrensen!! Min syster Pia fick agera handler denna gången och det gjorde hon galant!

Några bernervalpar blev det inte denna våren, varken Penny eller Wilma hade någon lust att para sej så vi prövar till sommaren igen.. 

Nu skall vi ögonlysa Sexy o Silly och om allt är ok där parar vi dom i Februari!

Vi har ju flyttat in i huset och det är underbart! Stallet har fått takstolar och hästarna kan nog flytta in i Mars. Pontus har med tiden blivit klubbmästare i hoppning! Det är väl bra för en Fjordhäst!!

Bilder på huset kommer när det inte är så grått ute och lite mera sol tack!

 

13 Februari: D-K Naxos Rose 4 år är till omplacering pga ändrade familjeomständigheter. Han är en stor o robust hane som är snäll och go men behöver tid och aktivering. Vid intresse hör av till mej!

3 Mars: Nu är Sexy äntligen parad!! Efter många om och men så blev det bestämt att vi skall använda Hakinos Aiko Akino ( se mera info under valpar), och nu i 1½ meters snö i Norge blev det av!! Nu håller vi tummarna och tår för valpar i slutet av April.

25 Mars: Det händer inte så mycket på tävlingsfronten just nu, en uställning i Malmö med Crazy, Iron o Dizzy men inte några lysande resultat precis, hp på bägge juniorerna och Iron vann sin klass är väl det vi kan skryta med... Sally (Savannah) är röntgad med B på höfterna, ögon ua, brorsan Phoenix B-C med en slapp led så det har vi förhoppningar att det skall bli ua efter lite träning, ad ua och ögon ua. Silva efter Noah och Gemmys sista kull är röntgad A höfter, ad ua och ögon ua. Detta känns ju bra! 

12 April: Sexy är tjockare än någonsin! Följ henne graviditet på hennes egen blogg gjord av hennes matte Lena: http://bloggis.se/sexy/ , där kan vi följa den kämpiga tiden kvar till förlossningen. Vi har lyckats att få till en parning på våran berner Ossie Rose ( alias Wilma) med Eyeballs Cingo Ämbli. Det blev bara en parning så vi får väl se om det blir något... D-K Gems Wisconsin alias Wiggo är röntgad med B på höfterna. 

 

15 April: Denna påsken blev lite annorlunda. Jag tog tåget upp till Södertälje på Torsdagen. Jag och Pia ( syster) hade en del att stå i, det tog hela Fredagen. Vi hann även med att träffa Iron Maiden som inte bor så långt ifrån min syster. Det var en jättefin ettåring som precis börjat att löpa!! Sedan på Lördagen så tog vi oss till Älvsjö för ställa ut Gemmy. Det var bara 6 hanar utav 24 hundar. Bh blev Damon till Munkvalls. Gemmy gick från Veteranklass till Bästa tik och Bim!! 2 Bt och cert blev en annan veteran, Tazza D-K Blossom the sunflower. Detta var jätteskoj verkligen!!! I öppenklassen var det många tikar och dom fyra första placeringarna var barnbarn till oss på Door-keepers!!

Inte bara utställningsframgångar så det räcker utan debut för Ingrid och Dodi efter långa långa vintern. Spårtävling i Elit och 618,5p och cert!! Detta är vi jättestolta över och hoppas ju självklart på Sm start i år också!!  

Sexy växer runt magen, större och större! Har nu gått upp 17 cm sedan vecka 4!!

29 April: Det händer inte så jättemycket på hundfronten, Gemmy fyllde 8 år i veckan och är piggare och gladare än någonsin! Grannens lamm är lite vidlyftiga och smiter ut allt som oftast. Jag frågade om jag kunde pröva Gemmy som aldrig vallat innan, och vad glad hon blev!! I två dagar har hon lyckats att få in dom, inte efter regelboken kanske, noviser på vallområdet är vi ju men hon är snäll mot dom och samtidig bestämd. Inga bett eller hysteriskt jagande utan lugnt o sansat!! Och hon tyckte det var jätteskoj!! Mindre skoj hände i skogen när hon blev trampad av ponnyn under tömkörningen, hon är ju alltid runt fötterna och han tog ett snedsteg och hamnade just på hennes bakben! Jag trodde att det gick av men hon sprang med rundan på 4 kilometer och haltade inte, vi får väl se efter hon har vilat i natt....  

 

1 Maj: Vad det regnade igår!! Vi åkte till Smålandstenar och bodde i stuga där tills idag. Silly, Dizzy och Caddy med matte o husse var också med. Idag ställde vi på brukshundsklubben där och det var faktiskt 21! st aussies anmälda, det var inte dåligt för att vara en brukshundklubbs utställning. Domare var Anders Lyrholm. Det blev full pott, 1 bh med cert blev Iron även Bim, Crazy Bir, Dizzy 2 bt och cert, 3 bt Gemmy. Hp på uppfödargruppen med dom ovan och Silly (som var för tjock!!). Väntan och väntan med trevliga och trogna valpköpare, tänk att dom stannade till klockan 17 där rasen var färdig klockan 9.30!! Gulle er!! Sedan blev vi Bis uppfödargrupp fast vi var ensamma kvar, det visar ju också på trogen väntan!! Gemmy blev Bis-3 veteran, och Crazy Bis!! Det var Anders Lyrholm och Curt Bökfors som dömde tillsammans grupperna!! Vilken slam!!! Vi är så glada och tacksamma!! Fast, Funny skulle inte haft en tvåa... Hon var inte för tjock!!

I Norge så har Dottie och pappa Ascot ( till våran G kull) blivit mentaltestade med 1 på skottet!! Det är jättebra, framförallt för Dottie som nu är 5½ år!! Grattis till er också. 

2 Maj: Idag har vi fått bebisar!! Sexy hade jättelätt för att valpa och alla mår bra!! SE under sidan valpar.

12 Maj: Valparna mår bra, tjocka o feta och Sexy leker i skogen med Gemmy o Silly, hon är inte bekymrad över att vara mamma! Igår tog vi hem Pontus så nu är hästarna hemma, ÄNTLIGEN!! Jag har verkligen saknat dom! Kort på Pontus finns på bildsidan, ett nytt kort på Valparna.

25 Maj: Valparna växer så det knakar, dom är riktiga små monster och utvecklas för varje dag. Här hemma är det annars hästeri för tillfället och Gemmy är så träningssugen och hoppar o far som värsta unghund!Följ valparna på Sexys blogg där Lena är duktig att uppdatera. Silly och Caddy har tävlat i lydnad. Silly vann sin klass med ett första pris och Caddy kom tvåa med ett försa pris. Silly i kl 2 och Caddy i kl 1. Sedan dagen efter var Caddy o gjorde sin mt som han jobbade jättebra på och fick 174 p men var så trött på slutet att han visade skottberördhet. Sandra var mycket ledsen över detta eftersom han aldrig visat berördhet innan, men jag personligen har märkt att reagerar dom mycket och är trötta så kan även en hund som normalt är skottfast reagera, tyvärr....Även Silva (Noah/Gemmy) gjorde detta på Mh beskrivningen och fick där en 3:a på skottet. Men en jättebra mh, mycket reaktion och mycket nyfiken het. Heavy ur samma kull gjorde ett bra mh, mycket styrka i honom och han blev riktigt arg på spökena, dom stirrade han i ögonen och skällde ut totalt! Sedan avslutade han under skotten att bada i en lerpöl, vilket beskrivaren tyckte var en överslagshandling så han fick en 3 a på skottet. Båda syskonen har aldrig varit berörda till vardags så båda mattarna var jätte förvånade över detta faktum.

14 Juni: Det går sin gilla gång, varit på utställning i Vänersborg, Crazy bir, Gemmy 2 bt och bästa veteran, Dizzy cert 3 bt. 

Handsome ögonlyst ua, Heavy lika så, Heavy hd röntgad B-C med slapp led, Savannah ad ua.

Valparna växer och frodas!! Dom är helt underbart fina och positiva valpar!! Riktiga monster precis som det skall vara. Deras Morfar Carry har flyttat hem igen, Han har haft borelia och Ilisha och kan inte tävla på den nivån som Janne ligger på och nu hoppas vi att någon vill ta över honom som "läromästare", snäll trevlig och glad väluppfostrad aussie som kan lära den ovane eller vane mycket!! Endast till aktivt hem. Vi har fått ett sent återbud på valp och hon kan man se under valpsidan.

18 Juni: Kort på Gemmy när hon vallar grannens kor ut till hagen efter mjölkning. En nyhet för Gemmy vilket hon till bondens stora glädje klarar galant! Det var ju det här med allsidiga aussies! Carry har fått ett hem, han bor här i ca en månad till. Ny bild på tikvalpen som är kvar på valpsidan. Heavy har varit ute och tävlat lydnad och gjorde 179 p i klass 2! Hans bror är ögonlyst ua, mao hela kullen lyst ok! Även Iron man ögonlyst ua. 

10 Juli: Nu har jag varit dålig på att uppdatera och det har hänt mycket!!! Vi har köpt en häst till, en D ponny som heter Hembyns Midnight Oil, en New forest ponny. En trevlig sak som vi kommer få skoj med.

Valpar har flyttat till sina hem och det går jättebra enligt uppgifter. Dom här valparna kräver sin man kan vi tala om!!

Silva har varit i Örebro och ställt ut. 1 med hp och det var bra tycker jag.

På rasspecialen 2 Juli kom Crazy 3 bt, dagen innan i Borås blev hon Bir, Grupp-4. Hennes son Iron blev Bim och tog sitt andra Cert. Gemmy bästa veteran. I Tvååker 8 & 9 Juli blev Crazy Bim båda dagarnas, Gemmy bästa veteran båda dagarna, på Lördagen fick även Jolly ur våran A-kull 2 bästa veteran med hp och hon är nästan 10 år! Iron tog sitt 3 Cert och fick Ck bägge dagarna. Gemmy blev R och 3 bt!! Det är vi jättenöjda med.

Sedan hände en sak som man bara inte är med om i sitt liv. Jag har ju jobbat som ringsekreterare båda dagarna i Tvååker och fick därmed inte ställa ut själv utan Sandra skulle ställa Gemmy i stora ringen. Och när vi väntade där så ropar speakern: Om Tina Bjernby finns här så kom till speakertältet tack. Gissa om jag undrade.. Fel i listorna eller vad? Man är rätt seg efter ha jobbat för 83 golden! Jag sprang dit och helt plötsligt så dök Johan upp i stora ringen, iklädd cowboykläder och med en vit käpphäst! ( Till saken hör att skulle han fria så skulle han göra det på en vit springare... Nu fick han inte ta in den på arenan..) Så framför domartältet, mitt i ringen föll han på knä och friade!!!! Gissa om alla tjejer skrek och grät! Jag med! Och självklart svarade jag JA!! Det blev 700 personer vittne på!! Jag skall se om det kommer kort på detta så sätter jag in det på bild sidan!!

7 Augusti: Idag fick Silly tre fina bebisar, tjejer! Kort finns på valpsidan.

22-23 Juli hade vi fint besök av Ingrid o Maria med tillhörande hundar. Ingrid hade då tävlat i Kungsbacka i lägre klass sök och blivit uppflyttad till högre klass med en vinst i klassen och fina poäng: 536,75!! Ni är en stolthet för oss!!!!

Vi har haft en jättelyckad inflyttningsfest med trevliga både valpköpare och vänner som hjälpt oss med huset. Dansen gick i stallet!!

På hästfronten händer mycket, vi har köpt en D-ponny som Sandra rider och har tagit över en B-ponny till som Oscar rider, han har inte vuxit färdigt hästen alltså så det kan gott hända att han blir en C-ponny. Han ser precis ut som en liten Tinker häst. Kort kommer på hästarnas sida.

Culkin skall nu säljas med stor sorg i hjärtat men så är det ju när man växer ur sina små hästar. Han kan ju inte vänta tills Alice är så stor att hon kan rida. Söker ni en supertrevlig B-ponny med kapacitet så finns han här!!

12 Augusti: Kjell o Crazy har varit och tävlat i lydnadsklass 2, vann på 187 p, vi är inte förvånade och hoppas på lika fina resultat i fortsättningen, våran Agaton med matte Marie var och tävlade i lydn kl 1 och fick sitt andra första pris på fina 168 p. Vi bugar o bockar till er duktiga tävlare!

Silly o valparna mår utmärkt!!

20 Augusti: Nu händer det en del igen. Ingrid o Dodi skall tävla i bruks sm för andra gången!! Dom har kommit med ytterligare en gång och Sm går nästa helg i Dalarna. Vi är mycket stolta över er och det är den första Aussien i Sverige som har tävlat Sm i bruks!

Marie och "vår" Agaton tävlade igår i ösregn i lydnadsklass 1 och vann klassen och då blev Agaton Lp1!! Hans bror Disney blev utställningschampion samma dag, grattis grattis!

Valparna och Silly mår utmärkt. Tjocka och goa valpar. 

Vissa som klarar saker blir man extra glad för... Nu har det hänt även här, Maria som har D-K Diamond Dawn "Tilda" har tävlat i högre klass och blev uppflyttad till Elitklass i spår!! Detta grattar vi lite extra för Maria har misströstat många gånger och så många motgångar bla förra året i Ystad så hamnade Tilda på djursjukhuset istället för att kunna vara med och inga pengar tillbaka på det lägret inte!! Maria har även tagit hand om våran "gamla" Foxy och ger henne ett jättebra innehållsrikt liv. Maria jobbar ju själv på djursjukhus och det är inte länge sedan jag ringde henne på en Lördagsmorgon och var hysterisk!! Alltid redo, precis som en scout!! Så EXTRA grattis till er!!

26 Augusti: Sm i bruks, det är väl det bästa man kan vara med om med en brukshund.. Detta har Ingrid o Dodi varit två år på raken, som första Aussien någonsin!! Nu blev uppladdningen för Ingrid lite dålig med tid pga att en vecka innan start så fick hon meddelande om att hon kommit med på reservplatsen!! Nu gick det inte heller så bra som förra året men vi är jättestolta över er och hoppas att ni är där nästa år med!! En jättebra reklam av rasen och ytterligare ett bevis på att vi föder upp allroundhundar! Tack Ingrid för att du är den du är!! Lycka även till med lilla schäfervalpen!!

Texas som är efter Silly är röntgad med A på höfter och ad ua ögon ua. Den kullen ser bra ut hälsomässigt nu och vi hoppas på lite mera mh beskrivningar inom kort på dom som inte är gjorda. 

Våran A-kull efter Chilly och Sunny fyller idag den 27 Augusti 10 år. Det var en kull på 7 valpar och vad jag vet är två borta. Grattis till alla som har en av gaphalsarna!!

Nytt kort på Dino (Brut o Gemmy) 5½ år.

10 September: Nytt kort på valpsidan! En del nya resultat: Heavy med Rebecca som matte har klarat ett förstapris i lydnadsklass 3, syster Silva har klarat anlagsprovet för viltspår, hon skall även kvala in som ytsökshund!! Dizzy Bir på Öland och tog sitt 5:e cert med Matte Sandra i snöret, Carry son från Mr Binks blev Bim och far själv 2 bh, dukig handlad av Andreas!! Lilla Ettan från Sexys kull har varit på utställning och blev bedömd av Gun Markert som en jättefin hp valp och Bir, trots att öronen är lite oroliga... Det får inte blåsa mycket ute säger matte Jessica! Vi har bara ett ståndöra innan och det är i våran A-kull så det vore väl på tiden!

Texas mh beskriven och gjorde en jättebra test fast blev lite berörd på skottet på slutet. Matte Carina jobbade jätteduktig och husse videoinspelade hela alltet! 

Gemmy har för första gången varit sjuk, näsblod och är opererad. Nu väntar vi spänt på svaret. Men hon är pigg och glad som värsta unghund och korna har det inte lätt när dom trilskas! 

Jolly (D-K Autumn Jolly) gjorde en stor bedrift! Nyss fyllda 10 år ställdes hon i veteranklass i Sofiero, och blev bästa tik och cert, nu är hon fullcertad och precis 10 år, tala om still going strong!! Grattis Marie, det är ju en heder till ägaren!!

 

18 September: En sorgens dag. Vi har mist våran Gemmy. Hon hade en elak tumör i näshålan, som tryckte på hjärnan. Ett fruktansvärt svårt beslut att ta, men det var våran plikt att skona henne från denna smärta.

 

20 September: Mitt i sorgen får vi lite olika besked: Maria och Foxy har varit och tävlat i viltspår, och trot eller ej! Foxy kan numera titulera sej som Svensk viltspårs champion!! Vid 10 års ålder!! Det är ju så man räknar med en aussie skall vara, pigg långt upp i åldrarna!! En stor eloge till Maria!

Heavy har varit ute och tävlat Apellen i spår och blivit uppflyttad till lägre klass med 10 på specialen! Grattis till er duktiga!

En 5 årig trevlig Aussiehane skall omplaceras pga ändrade familjeförhållanden. En sund och trevlig aussie som tycker om att jobba och absolut ingen problem hund. Intresserad? Hör av er till oss!!

28 September: I helgen var Kjell o Crazy och tävlade lydnadsklass 2, med ett superresultat!! 195 p. Vi bugar o bockar för er!! Ytterligare ett bra exempel på vacker och klok!!

4 Oktober: I Lördags fick ovanstående Kjell o Crazy Lp 2. Vi är jättestolta och många är avundsjuka på detta ekipage!! Vilken kontakt!! Hurra hurra!! Valparna har nu flyttat, alla utom lilla Kissy, henne såg Gemmy ut åt oss och vi måste ju ha en hund i huset!! Det är tomt och jag saknar en äldre hund som alltid har funnits till hands för dom små nya.... 

11 November: Nu har "lilla" Sally ( Gems Savannah) och matte Anna tävlat två gånger i ettan med två jättefina resultat! En klass vinst på 189 p och en tredjeplacering på 183 p!! Grattis grattis, ni är så duktiga, inte bara småbarnsförälder med nybyggt hus och en jätteberner utan en duktig tävlings aussie också!! Iron är Mh beskriven med 1 på skottet. Dizzy är Hd o ad röntgad med A o ua, ögon lika så, Iron Maiden samma fina resultat! Lilla Leia (jewel on parade) har varit på sin första valputställning med Bir valp som resultat, Ettan och Pärlan i samma kull har även dom debuterat med detta fina resultat! Dizzy har även gjort sin Mh med 1 på skottet!!

18-19 November: Denna Lördagen så var Anna med Sally (Savannah) iväg på sin tredje tävling på raken och fick sitt Lp i klass 1 på 179,5 p och en klass seger!! Anna var inte riktigt nöjd med resultatet men med tanke på vädret och en plan på en blåsig åker så är vi jättestolta över dom!

Kjell, Sandra och jag var i Norge på Nordiska vinnar utställningen. Crazy blev 2 bt och Iron 3 bh, ett hyfsat resultat men det var jobbigt för mej att äntra ringen utan min veteran vid ringside...  Men vi gläds med ungdomarna och vi hade en mycket trevlig helg i goda vänners lag!!

23 December: Lite sammanfatting nu innan julen... Iron är röntgad också med Hd A och ad ua, Ettan (Aiko/Sexy) har klarat anlagsprovet i spår men kan vara för ung för att det skall gälla men detta är under kontroll... Grattis ialla fall för en bra insats. Sally är ögonlyst ua. Pero är tävlad i lydnad och gick jättebra, Anna är duktig hon som tävlar en brötig stor berner och en pigg o glad Sally Aussie med så bra resultat!!

Våran lilla Kissy utvecklas till en mycket go o trevlig aussie! Kort skall komma och hon är mitt inne i fulåldern. Hon har en jättebra näsa och hennes båda systrar visar framfötterna dom också. En väldigt bra kombination visar det sej!! Katrina hamnade mitt i vimlet utanför Råsunda i Stockholm när det var lite upprört efter en match, men det löste hon  perfekt! Systern Kolan som bor lite närmare i Härryda har varit bandagerad efter närkontakt med hästhov.. Men lika glad för det!

Ha nu alla en god jul och ett gott nytt år!!

Vi planerar två kullar nästa år, så om intresse finns kolla under valpsidan löpande!